Najljepša mjesta Njemačke

Europa – park

Najveći zabavni park u državi smjestio se u gradu Rustu na samom jugozapadu zemlje, a godišnje broji više od 5 milijuna posjetitelja, čime je drugi najposjećeniji zabavni park starog kontinenta, odmah nakon pariškog Disneylanda. U njemu ćete pronaći čak 13 vlakova smrti, 4D kina i ostale mnogobrojne atrakcije, pa vam ovdje ni dva dana praktički nekad nije dovoljno. Savjet – kupite karte na vrijeme i izbjegavajte vikende u kolovozu.

 

Rothenburg

Gradić koji se nalazi na gotovo svim listama kao “must see” u Njemačkoj, smjestio se na pola puta između Frankfurta i Munchena. Kad dođete u njega imate osjećaj kako ste sjeli u vremenski stroj i vratili se nekoliko stotina godina unatrag, a grad ima više zaštićenih tornjeva, fontana i srednjovjekovnih utvrda od bilo kojeg drugog mjesta u državi.

 

Dresden

Glavni grad Saske, možda je nažalost i najpoznatiji kao žrtva strašnog savezničkog bombardiranja u Drugom svjetskom ratu. Ipak, grad se odavno izdigao iz pepela, pa je danas prepun arhitektonskog i umjetničkog blaga. Katedrala Frauenkirche arhitektonsko je čudo, no tu su brojni muzeji, dvorci i život koji se punim plućima živi i odvija uz rijeku Elbu.

 

Katedrala u Kölnu

Ova slavna građevina bila je na UNESCO-ovu popisu i prije negoli je postala magnet za turiste. Svaki dan obiđe ju 20 tisuća duša, a svi zastaju kod najslavnijeg eksponata, pozlaćenog oltara sveta tri kralja u obliku sarkofaga koji datira još iz 13. stoljeća.

 

Bodensko jezero

Jezero koje se nalazi na tromeđi Njemačke, Švicarske i Austrije, nešto je udaljenije od velikih gradova, pa se tako nalazi dvjestotinjak kilometara od Stuttgarta i Münchena. Posebno je lijep otočić Mainau, no i mjesta uz jezero prilično su pitoreskna, tako da ako planirate put u ljeto, rezervirajte smještaj čim prije.

 

Neuschwanstein

Legenda kaže kako je Waltu Disneyju inspiracija za slavni dvorac koji se pojavljuje na početku svakog njegova crtanog filma bio upravo – ovaj dvorac. Njega je podigao bavarski kralj Ludvig II., a novac utrošen u njegovu izgradnju odgovara svoti od današnjih 40 milijuna eura. Srećom, isplatilo se, jer dvorac je danas najposjećenija turistička atrakcija u Njemačkoj, pa tako konstantno vraća dobar dio uloženog.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x